Erasmus + KA229 projemizin "There is sea and sea ... there is an entire ocean to take care of" uygulanmasının bir parçası olarak, "Okulumuzda hangi plastikleri kullanıyoruz, nasıl değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabiliriz? " sorusunu yanıtlamak için Deniz Elçileri, sınıf arkadaşlarıyla işbirliği içinde ve aşağıda açıklanan metodolojiye göre okullarında plastiğin varlığı konusunda bir denetim gerçekleştirecektir.
Bu etkinlik, bir yandan müfredata bütüncül bir yaklaşıma ve diğer yandan farklı eğitim döngüleri arasında dikey bir yapılanmaya dayanmaktadır.
Ayrıca, Erasmus + okullar arası değişim ortaklığı projesinin bir parçası olan bu girişim, aşağıdaki ortak okullarda geliştirilecektir:
Arkas Bilim ve Sanat Merkezi (Türkiye)
Agrupamento de Escolas Moinhos da Arroja (Portekiz)
Sakala Eragumnaasium Mittetulundusühing SAKALA ERAGNAÜMASIUM (Estonya)
Istituto Comprensivo Statale Nereto Sant Omero Torano Nuovo (İtalya)
Angel Kanchev Üçüncü Ortaokulu (Bulgaristan)
Hedefler
- Farklı seviyelerde/dönemlerde /okul yıllarında çeşitli derslerin müfredatıyla bağlantılı olarak okyanusların korunmasını amaçlayan bir dizi sürdürülebilir eylemi teşvik etmek;
- Çözümler sunarak sürdürülebilirlik değerlerine ve deniz biyoçeşitliliğini koruma ihtiyacına dayalı okyanus okuryazarlığını geliştirmek;
- Çevresel aktivizm eylemlerine katılarak, taahhütlerde bulunmak ve toplumu dahil etmek.
Proje Sorumlusu Öğretmenler
Hatice Buket Yereli (İngilizce Öğretmeni)
Nevin Yıldırım (Biyoloji Öğretmeni)